Само управляващите виждат в гласуването по пощата екзотична приумица.  Това

...
Само управляващите виждат в гласуването по пощата екзотична приумица.  Това
Коментари Харесай

Петър Славов: Само управляващите виждат в гласуването по пощата екзотична приумица

Само ръководещите виждат в гласуването по пощата екзотична прищявка. 
Това съобщи в ефира на предаването юрист Петър Славов, разяснявайки идните парламентарни избори и по какъв начин ще гласуваме в условия на. Аз не виждам нищо екзотично в това, виждам просто едно безсрамие, означи специалистът. Петър Славов подсети, че пощенско гласоподаване има от 19. век в някои страни и уточни, че става дума за обикновена организация. 
" Съвременното измерение на гласуването по пощата е електронното отдалечено гласоподаване, само че народните представители нямат потенциал да създадат сходно нещо. Очевидно хора, които приказват по какъв начин нямало интернет в елементи на страната, с цел да може да се стриймва онлайн методът на преброяване на бюлетините в секционните комисии, може би нямат визия какво е транспорт на данни и по какъв начин се реализира връзката в актуалния свят ", съобщи юрист Славов.
Законопроектът, който 2018 година им занесохме, както и сътрудници, които оня ден отново им го занесоха, разписва доста детайлно по какъв начин се гласоподава по пощата: това се случва авансово, а не тъкмо в деня на вота; честността на гласуването се подсигурява с двоен плик; подсигурява се и това, че едно лице няма да подаде глас за някой различен ", изясни Петър Славов. Той сподели, че всичко това се развива в един интервал от към две седмици преди изборния ден, с цел да могат да дойдат всички бюлетини по пощата. Тогава тези писма се събират, съхраняват се и не се отварят до изборния ден, когато стартира броенето.
" Така могат да се избегнат главните терзания по време на пандемия, свързани със събиране на хора на едно място, както и и да няма скупчване на гласоподаватели в секционните комисии, с цел да се избегне рискът от заразяване ", безапелационен бе още специалистът.

Как се броят гласовете от машинното гласоподаване - целия диалог с юрист Петър Славов гледайте във видеото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР